«Η Νότια Αφρική δεν πρέπει να είναι μέλος της G20», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
(AP Photo/Mark Schiefelbein)Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η Νότια Αφρική δεν πρέπει να είναι μέλος της Ομάδας των Είκοσι (G20), του διεθνούς φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν οι 20 μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα στη Νότια Αφρική, καθώς η αφρικανική χώρα ασκεί φέτος την εκ περιτροπής προεδρία της ομάδας.
«Η Νότια Αφρική δεν θα έπρεπε να είναι πλέον στην Ομάδα», δήλωσε ο Τραμπ σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Μαϊάμι.
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στη σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής στις 22 και 23 Νοεμβρίου.
Η EY Ελλάδος κορυφαίος εργοδότης και εργασιακό περιβάλλον για το 2026
14:30
Ιταλία: Συλλήψεις καθηγητών και επιχειρηματιών για παράνομη διαχείρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
14:29
Η METLEN πρωτοπορεί στη διαχείριση των κινδύνων απάτης με πιστοποίηση ISO 37003 από την TÜV NORD Ελλάδας
14:24
ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου - Συλλαλητήριο για τα Τέμπη
14:20