Στην αστυνομία οδηγήθηκαν έξι δημοσιογράφοι ως ύποπτοι για την υπόθεση του Ιμάμογλου
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου
AP Photo/Emrah GurelΣτη Γενική Ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης οδηγήθηκαν έξι γνωστοί Τούρκοι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής επικοινωνίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να καταθέσουν σε σχέση με την υπόθεση του φυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
Οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια συνοδεία αστυνομικών κατόπιν εντάλματος της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα του υπόπτου για τις κατηγορίες της «δημόσιας διάδοσης ψευδών πληροφοριών» και της «βοήθειας σε εγκληματική οργάνωση», στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Ιμάμογλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Η Αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των δημοσιογράφων. Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Ρουσέν Τσακίρ, Ασλί Αϊντιντασμπάς, Σαμπάν Σεβίντς, Μπατουχάν Τσολάκ, Σονέρ Γιαλτσίν και ο συντονιστής επικοινωνίας του CHP Γιαβούζ Ογχάν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένταλμα σύλληψης για «πολιτική κατασκοπεία» - Για τι κατηγορείται
Τουρκία: Εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για «κατασκοπεία» σε βάρος του Εκρέμ Ιμάμογλου
Μητσοτάκης: Κλείνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών - Τα έργα μετρούν περισσότερο από τα λόγια
10:07
Έντεκα νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά, σε πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα
10:00
Η στιγμή της ιρανικής επίθεσης σε αμερικανική βάση- «Όρκος εκδίκησης» από ΗΠΑ
09:49
Τροχαίο δυστύχημα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Χανιά - Νεκρός ο ασθενής που μεταφερόταν στο νοσοκομείο
09:41