Περού: «Persona non grata» κηρύχθηκε η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ
Ανανεώθηκε:
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ
AP Photo/Marco UgarteΤο περουβιανό κοινοβούλιο κήρυξε σήμερα την μεξικανή πρόεδρο Κλαούντια Σέινμπαουμ «persona non grata» («ανεπιθύμητο πρόσωπο») για την «απαράδεκτη παρέμβασή της στις εσωτερικές υποθέσεις» της χώρας, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Περού και Μεξικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του περουβιανού κοινοβουλίου, η πρόεδρος του Μεξικού υιοθέτησε εχθρική στάση απέναντι στο Περού από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Τη Δευτέρα, το Περού αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Μεξικό μετά τη χορήγηση ασύλου στην πρώην πρωθυπουργό Μπέτσι Τσάβες, η οποία διώκεται για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από τον πρώην πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο τον Δεκέμβριο του 2022.
Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια - Λύκεια και πότε ξεκινούν οι εξετάσεις - Οι επόμενες αργίες
04:00
Νέα παράταση μέχρι την Κυριακή στις αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό (vid)
03:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Βήμα - βήμα η διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα
02:00
Tέσσερα προγράμματα «Εξοικονομώ» παρατάθηκαν: Παράθυρο για την ολοκλήρωση των έργων
01:00