Επιδρομές και επιθέσεις IDF στη Δυτική Όχθη: Μετατρέπουν σπίτια Παλαιστινίων σε στρατιωτικά φυλάκια
Ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Όχθη
AP Photo/Majdi MohammedΕπιδρομές και επιθέσεις σε βάρος Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός το βράδυ του Σαββάτου (8/11), μετατρέποντας τα σπίτια των κατοίκων σε στρατιωτικά φυλάκια, «πνίγοντας» στα δακρυγόνα την περιοχή και πραγματοποιώντας συλλήψεις. Μάλιστα, στους συλληφθέντες ήταν ένα 13χρονο παιδί.
Στην πόλη Γιαμπάντ, κοντά στην Τζενίν, στρατιώτες συνέλαβαν τον 13χρονο Ρακάν Αμάρνα, αφού τον ξυλοκόπησαν ενώ περπατούσε στον δρόμο, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει επιδρομές στην πόλη από νωρίς το πρωί, μετατρέποντας πολλά σπίτια σε στρατιωτικά φυλάκια και κλείνοντας παράδρομους, όπως καταγγέλλουν Παλαιστίνιοι σύμφωνα με το Al Jazeera.
Την ίδια ώρα, στην περιοχή αρ-Ραμ, βόρεια της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ένας Παλαιστίνιος δέχθηκε τα πυρά των Ισραηλινών στο πόδι κοντά στο τείχος με το Ισραήλ και μεταφέρθηκε στη Ραμάλα.
Στο Σάλεμ, ένα χωριό ανατολικά της Ναμπλούς, οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν δακρυγόνα σε πιστούς που προσευχόταν στο Τζαμί Ιζ αλ-Ντιν αλ-Κασάμ. Νωρίτερα, ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποίησαν επίσης επιδρομή στο χωριό Ιματίν, ανατολικά της Καλκίλια, και περιπολούσαν τους δρόμους του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δυτική Όχθη: Δύο έφηβοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού επειδή έριξαν μολότοφ
Αγρότες: «Μένουμε στα μπλόκα με τα τρακτέρ αλλά με σεβασμό προς την κοινωνία» (vid)
18:40
Πηγές ΠΑΣΟΚ: Η κυβερνητική πλειοψηφία αποκλείει κρίσιμους μάρτυρες από την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠ
18:35
Πηγές υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ναι στα λογικά αιτήματα, όχι στην ταλαιπωρία της κοινωνίας
18:23
CrediaBank: Σε αποκλειστικές συζητήσεις για την εξαγορά της Παντελάκης Securities
18:15