Αγορές οπλικών συστημάτων ύψους τριών δισ. σχεδιάζει η Γερμανία
Πολεμικοί εξοπλισμοί
Fabian Bimmer/Pool Photo via APΝέες αγορές οπλικών συστημάτων αξίας άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει η Γερμανία, όπως αποκαλύπτουν διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων
Τα σχετικά έγγραφα έχουν ήδη διαβιβαστεί στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει την Τετάρτη (12/11) σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών πως θα προχωρήσει.
Σύμφωνα με τη γερμανική Handelsblatt, η οποία επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg, η κυβέρνηση σκοπεύει να προμηθευτεί στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ - συμπεριλαμβανομένων επιθετικών ελικοπτέρων από την Airbus και συστημάτων νυχτερινής όρασης.
Επιθετικά ελικόπτερα, συσκευές νυχτερινής όρασης, πυραύλους
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κυβερνητικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στην, πρόκειται για 20 επιθετικά ελικόπτερα από την Airbus, αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, 100.000 συσκευές νυχτερινής όρασης, αξίας επίσης ενός δισεκατομμυρίου και επιπλέον πυραύλους εδάφους - αέρος IRIS-T SLM κόστους 1,2 δισεκατομμυρίων.
Να σημειωθεί ότι, τον περασμένο μήνα το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ενέκρινε 18 αμυντικά προγράμματα συνολικής αξίας άνω των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένεται να εγκριθούν και νέες συμβάσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εντόπισε στρατιωτικό εξοπλισμό της Χεζμπολάχ σε σχολείο στο Λίβανο (pics)
20:00
Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης του τραυματισμένου ορειβάτη στο Αγρίνιο (vid)
19:47
Νέα προειδοποίηση Τραμπ: Θα χάσουν τα εργοστάσια ενέργειας αν δεν ανοίξουν το Ορμούζ έως την Τρίτη
19:36
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Το Ιράν απαιτεί αποζημίωση για να ανοίξει το Ορμούζ - Νέα απειλή Τραμπ για ενεργειακές εγκαταστάσεις
19:30