Τζιχαντιστές απήγαγαν ΤικΤόκερ και την εκτέλεσαν δημόσια στο Μαλί
Φωτογραφία αρχείου απαθανατίζει στρατιώτη από το Μάλι
AP Photo/Jerome DelayΜια νεαρή ΤικΤόκερ από το Μαλί απήγαγαν την Πέμπτη (6/11) τζιχαντιστές και στη συνέχεια την εκτέλεσαν δημόσια, καθώς την κατηγορούσαν για συνεργασία με τον στρατό της χώρας.
Πρόκειται για τη Μαριάμ Σισέ, γνωστή για τα βίντεο που αναρτούσε στο TikTok για την πόλη της, την Τόνκα, στην περιοχή του Τομπουκτού, στο βόρειο Μαλί. Η νεαρή γυναίκα είχε περίπου 100.000 ακολούθους στην πλατφόρμα της.
«Η αδελφή μου συνελήφθη την Πέμπτη από τους τζιχαντιστές» που την κατηγορούσαν ότι «ενημερώνει τον στρατό του Μαλί για τις κινήσεις τους» είπε ο αδελφός της στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Την επομένη, την μετέφεραν με μηχανάκι στην Τόνκα, στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, και την τουφέκισαν. Ήμουν στο πλήθος» συνέχισε.
«Η Μαριάμ Σισέ δολοφονήθηκε σε δημόσια πλατεία της Τόνκα την Παρασκευή από τους τζιχαντιστές που την κατηγορούσαν ότι τους βιντεοσκοπούσε για λογαριασμό του μαλινέζικου στρατού» επιβεβαίωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, κάνοντας λόγο για «βαρβαρότητα».
«Κάλαντα με καιρό τύπου Π»: Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει καταιγίδες σε όλη τη χώρα
14:28
«Χειροπέδες» σε τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών - Στέλεχος της Πυροσβεστικής ανάμεσά τους (vid)
14:17
Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών 27χρονος που διέρρηξε εννιά μαγαζιά και ένα σπίτι σε ένα μήνα
14:06
Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι ελεφάντων - Εκτροχιάστηκαν πέντε βαγόνια (vid)
13:56