Ο Τραμπ απειλεί με νομικά μέτρα σε επιστολή του προς το BBC
Δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στο βρετανικό μέσο, απειλώντας με τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον του. Η διοίκηση του μέσου επιβεβαίωσε την λήψη της επιστολής και ανέφερε πως θα απαντήσει εν ευθέτω χρόνο.
Νωρίτερα, το BBC είχε αποστείλει επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο με την οποία ζήταγε συγγνώμε για την επεξεργασία μιας ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ σε ένα επεισόδιο του Panorama, υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία.
Τι ανέφερε η επιστολή
Σε επιστολή προς την Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού των Βουλευτών, ο πρόεδρος του BBC, Σαμίρ Σαχ, δήλωσε ότι «θα ήταν καλύτερο να είχαν αναληφθεί πιο επίσημες ενέργειες» μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία επεξεργάστηκε μια ομιλία του Τραμπ.
Για την υπόθεση έχουν ήδη παραιτηθεί o Τιμ Ντέιβι από τη θέση του γενικού διευθυντή του BBC και της Ντέμπορα Τέρνες από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του BBC News.

Τα γραφεία του BBC στο Λονδίνο
AP Photo/Kin CheungΠώς σχολίασε ο Τραμπ τις παραιτήσεις
Ο Τραμπ σχολιάζοντας τις παραιτήσεις, περιέγραψε τον Τιμ Ντέιβι και την Ντέμπορα Τέρνες ως «πολύ ανέντιμους ανθρώπους που προσπάθησαν να ανέβουν στη ζυγαριά των προεδρικών εκλογών» σε μια ανάρτηση στο Truth Social.
Οι ανησυχίες σχετικά με το μοντάζ του ντοκιμαντέρ του Τραμπ ήρθαν για πρώτη φορά στο φως σε ένα υπόμνημα του Μάικλ Πρέσκοτ, πρώην δημοσιογράφου και ανεξάρτητου συμβούλου του Συμβουλίου Οδηγιών και Προτύπων Σύνταξης του BBC που διέρρευσε.
Το μοντάζ της ομιλίας του Τραμπ έδωσε «την εντύπωση άμεσης έκκλησης για βίαιη δράση».
«Από τη δημοσίευση του υπομνήματος του Πρέσκοτ, το ζήτημα αυτό έχει οδηγήσει σε πάνω από 500 καταγγελίες», δήλωσε ακόμη ο Σαχ. «Αυτές αντιμετωπίζονται πλέον με τον κανονικό τρόπο. Έχει επίσης προκαλέσει περαιτέρω προβληματισμό από το BBC.
«Το συμπέρασμα αυτής της συζήτησης είναι ότι αποδεχόμαστε ότι ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάστηκε η ομιλία έδωσε την εντύπωση άμεσης έκκλησης για βίαιη δράση.
«Το BBC θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το σφάλμα κρίσης».
Η Βρετανία θα αναπτύξει νέο βαλλιστικό πύραυλο για την άμυνα της Ουκρανίας
23:59
Τηλεφωνική επικοινωνία Μ. Ρούμπιο - Κ. Κόμπου: Κοινές προτεραιότητες ΗΠΑ-Κύπρου
23:47
Super League: Ανατροπή στην κορυφή - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 16ης αγωνιστικής
23:37
Παχλαβί προς Τραμπ: Να κάνουμε το Ιράν ξανά μεγάλο – Δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει
23:35