Αποφασιστικά μέτρα κατά της διαφθοράς ζητά το Βερολίνο από το Κίεβο
O γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ
(AP Photo/Khaled Elfiqi)Να λάβει «αποφασιστικά μέτρα» κατά της διαφθοράς προκειμένου να παραμείνει αξιόπιστη η βοήθεια από τη Δύση, ζήτησε από την Ουκρανία ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ.
Η Γερμανία κατέστησε σαφές στον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Σιμπίχα ότι «χρειάζεται αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς ώστε να παραμείνει αξιόπιστη η υποστήριξη που παρέχεται από τη Δύση», τόνισε ο κ Βάντεφουλ στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7), η οποία πραγματοποιείται στον Καναδά.
Νωρίτερα, ο κ. Βάντεφουλ είχε συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Κάγια Κάλας και με τους ομολόγους του από την Γαλλία Ζαν-Νοέλ Μπαρό και την Ιταλία Αντόνιο Ταγιάνι.
Σύμφωνα με τον Γιόχαν Βάντεφουλ, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία και στις ανεξάρτητες αρχές της για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τόνισαν ότι διατηρούν επίσης τη στήριξή τους στο Κίεβο και στον αγώνα του εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Παραιτήθηκαν η υπουργός Ενέργειας και ο υπουργός Δικαιοσύνης εν μέσω έρευνας για διαφθορά
Με «όπλο» την ομίχλη οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Ποκρόφσκ - Σκληρές μάχες
Ουκρανία: Επτά οι κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς 100 εκ. δολαρίων
Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι ελεφάντων - Εκτροχιάστηκαν πέντε βαγόνια (vid)
13:56
«Πυρά» Τσουκαλά σε κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένα 100% γαλάζιο σκάνδαλο
13:47
Έφοδος της Αστυνομίας σε μαγαζιά με στριπτίζ: Εξέδιδαν στην πορνεία εργαζόμενες- Πέντε συλλήψεις
13:37
Ο Ιωάννης Μπολέτης πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση σε παιδιά χαμηλού σωματικού βάρους
13:25