Ειδική «επιχείρηση» για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ανακοίνωσε ο Χέγκσεθ
Ο Πιτ Χέγκσεθ, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
AP Photo/Alex BrandonΟ αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ ανήγγειλε χθες Πέμπτη στρατιωτική «επιχείρηση» των ΗΠΑ η οποία κατ’ αυτόν έχει στο στόχαστρο «ναρκωτρομοκράτες» στο δυτικό ημισφαίριο, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.
«Σήμερα, ανακοινώνω την επιχείρηση Southern Spear» (σ.σ. «νότια λόγχη»), ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας μέσω X. «Υπό την ηγεσία της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας Southern Spear και της SOUTHCOM, η αποστολή αυτή υπερασπίζεται την πατρίδα μας, εξαλείφει ναρκωτρομοκράτες από το ημισφαίριό μας κι εγγυάται την ασφάλεια της πατρίδας μας από τα ναρκωτικά που σκοτώνουν τον λαό μας», συνέχισε.
«Το δυτικό ημισφαίριο είναι η γειτονιά της Αμερικής -- και θα το προστατεύσουμε», συμπλήρωσε.
Η SOUTHCOM («νότια διοίκηση») είναι μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αρμόδιο για τη νότια και την κεντρική Αμερική. Η ζώνη ευθύνης της συμπεριλαμβάνει 31 χώρες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Καραϊβικής.
Θεσσαλονίκη: Έκλεισε ο Περιφερειακός λόγω έργων για το Flyover
23:14
Λέκκας: Η φωτιά σε Βοιωτία και Φωκίδα «πλησιάζει» Γαλλία και Ισπανία
23:10
Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: «Στην μάχη όταν επιχειρούμε, δεν μιλάμε»
22:59
Axios: Ο Τραμπ εξετάζει άμεσα πλήγματα κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων στο Ιράν
22:44