Εκατοντάδες αγελάδες «εγκλωβισμένες» σε πλοίο στην Τουρκία: Τουλάχιστον 58 πέθαναν και 140 γέννησαν
Το πλοίο Spiridon II
MarinetrafficΑνησυχητικά στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα το Ίδρυμα για την Ευημερία των Ζώων (AWF), καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή του, τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν πάνω στο πλοίο που έχει μπλοκαριστεί στα ανοιχτά της Τουρκίας ενώ δεκάδες άλλες γέννησαν εν πλω.
«Τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ανησυχητικές λεπτομέρειες. 58 βοοειδή πέθαναν στο ταξίδι από την Ουρουγουάη μέχρι την Τουρκία (…) Τουλάχιστον 140 αγελάδες γέννησαν εν πλω», ανέφερε το AWF.
«Τα ζωντανά νεογέννητα βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση» λόγω του μεγάλου αριθμού των αγελάδων στο πλοίο και «είναι πολύ πιθανόν τα περισσότερα μοσχαράκια να πεθάνουν», πρόσθεσε.
Η οργάνωση κάλεσε τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν αμέσως την αποβίβαση των ζώων, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.
Το φορτηγό πλοίο Spiridon II έχει ρίξει άγκυρα στα ανοιχτά του λιμανιού της Μπαντίρμα (Πάνορμος) από τις 21 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, απαγορεύτηκε να ξεφορτώσει επειδή δεν διαθέτει τα κατάλληλα υγειονομικά και εμπορικά έγγραφα.
Από τις 19 Σεπτεμβρίου, όταν απέπλευσε από την Ουρουγουάη, οι αγελάδες έχουν παραμείνει πάνω στο πλοίο. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως ο ιστότοπος HarberDenizde, αναφέρουν ότι έντονη δυσωδία αναδίδεται από το πλοίο.
Οι εξαγωγείς αμφισβητούν την απόφαση της τουρκικής κτηνιατρικής υπηρεσίας και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
SPONSORED
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επιδρομή με drones της Ουκρανίας στη Ρωσία
09:50
ΣΕΒ - ΙΟΒΕ: «Καμπανάκι» για την ανταγωνιστικότητα - Τα βήματα που πρέπει να γίνουν
09:41
Αναζητείται 52χρονος που μαχαίρωσε 35χρονο μετά από συμπλοκή στην Αχαΐα
09:36
To καινούργιο EX60 είναι το νέο ορόσημo στην ασφάλεια των Volvo
09:30