Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου σχεδιάζουν Ρωσία και Κίεβο πριν τα Χριστούγεννα
Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου σχεδιάζουν Ρωσία και Ουκρανία με στόχο να γίνει πριν από τις γιορτές των Χριστουγένων.
Όπως ανέφερε σε χθεσινή του ανάρτηση στο Telegram ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ το Κίεβο και η Μόσχα ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν τις ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου, οι οποίες έχουν παγώσει.
Η διαδικασία αναμένεται να ξαναρχίσει σύντομα, με στόχο την επιστροφή 1.200 ουκρανών στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο Ουμέροφ, ο οποίος είναι πλέον γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας.
Ενημέρωσε ότι, κατ’ εντολή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε επαφές με μεσολαβητές στην Τουρκία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αναβίωση της διαδικασίας ανταλλαγών αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία.
Τα θεμελιώδη ζητήματα έχουν αποσαφηνιστεί και τεχνικές διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν σύντομα, ώστε οι αιχμάλωτοι πολέμου να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο Ουμέροφ.
Ο Ρουστέμ Ουμέροφ ήταν επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε σε συνομιλίες με εκπροσώπους του Κρεμλίνου νωρίτερα φέτος.
Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Μαΐου και του Ιουνίου ήταν η επίτευξη συμφωνίας για ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου, οι οποίες έγιναν τους επόμενους μήνες αλλά έκτοτε έχουν παγώσει.
Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός
18:27
Ηράκλειο: Σύλληψη υπαλλήλου δημοτικής υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος, δωροληψία και απάτη
18:20
Αυστραλία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και πάνω απο 300 κατεστραμμένα σπίτια απο τις πυρκαγιές
18:07
Αλλαγή της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
17:55