Συνάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του - Τι συζητήθηκε
Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κόμπου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025
ΧΣυνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το απόγευμα της Δευτέρας (17/11), ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026, καθώς και ζητήματα ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας ενόψει της συνόδου των υπουργών Ενέργειας του σχήματος 3+1, που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Αθήνα.
Οι δύο Υπουργοί εξέτασαν επίσης μια σειρά από διμερείς προτεραιότητες, όπως η ένταξη στο πρόγραμμα Visa Waiver, η προετοιμασία για τον δεύτερο Στρατηγικό Διάλογο, καθώς και θέματα άμυνας, ασφάλειας και πρόσβασης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αμερικανικά αμυντικά προγράμματα και εξοπλισμούς.
Το Κυπριακό αποτέλεσε, επίσης, βασικό σημείο συζήτησης, μαζί με τις εξελίξεις σε Γάζα, Συρία, Λίβανο, Ιράν, Τουρκία και Ουκρανία, καθώς και τον ρόλο της Κύπρου σε ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με θερμή χειραψία μεταξύ των δύο ανδρών.
Γερμανία: Κανένα ενδιαφέρον από τη Ρωσία να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
11:43
Ίλον Μασκ κατά Κρίστοφερ Νόλαν για την Οδύσσεια και την Ωραία Ελένη
11:38
Η GSΚ εγκαινιάζει τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
11:36
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Συγκίνηση και λαμπρότητα στα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγ. Γεωργίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
11:28