ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ο εκκεντρικός βασιλιάς είναι έτοιμος να ανέβει στον θρόνο του

Ταϊλάνδη: Ο εκκεντρικός βασιλιάς είναι έτοιμος να ανέβει στον θρόνο του

Τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι η Ταϊλάνδη συνεχίζει να κλαίει. Οι Ταϊλανδοί ντύθηκαν στα μαύρα, οι τηλεοπτικοί δέκτες εκπέμπουν ασπρόμαυρα, και το πένθος θα κρατήσει για έναν ολόκληρο χρόνο. Ο Μπουμιμπόλ, άλλωστε, ήταν ο μονάρχης που βασίλεψε περισσότερο από κάθε άλλο μονάρχη στον κόσμο, 70 χρόνια!

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης δεν έχει καμία πολιτική εξουσία θεωρείται όμως εξισορροπητικός παράγοντας του έθνους γι’ αυτό και προστατεύεται αυστηρά από τη νομοθεσία.


Τον ρόλο αυτό, του εξισορροπιστή, καλείται τώρα να παίξει ο γιος του Μπουμιμπόλ, ο διάδοχος Μάχα Βατζιραλονγκόρν. «Εκκεντρικός», «σκανταλιάρης» και «γυναικάς»... Αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες ο διεθνής τύπος περιγράφει τον 64χρονο διάδοχο. Τρεις γάμοι, πολλές γυναίκες, πολλά τατουάζ και πολλά σκάνδαλα στο βιογραφικό του.


Γεννήθηκε το 1952 στην Μπανγκόκ, το δεύτερο παιδί από τα τέσσερα του βασιλιά Μπουμιμπόλ και της βασίλισσας Σιρικίτ και ο μοναδικός γιος.

2w993qhighc0.bild


Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε πρόσφατα η Bild, από την άφιξη του Βατζιραλονγκόρν στο αεροδρόμιου του Μονάχου με τζιν παντελόνι και λευκό μπουστάκι που αποκαλύπτει τα τατουάζ στους ώμους, στην πλάτη και στην μέση, έκαναν τον γύρο του κόσμου με το παλάτι να αντιδρά.


Όπως γράφουν οι New York Times οι αναρίθμητες αγαπημένες είναι μία βασιλική παράδοση στην Ταϊλάνδη. Άλλωστε, ο προπάππους του Βατζιραλονγκόρν, βασιλιάς Ράμα Ε’ είχε πάνω από 150 συζύγους και συντρόφους.


Ωστόσο, ο Μάχα, εκτός από τον τρόπο που γνωρίζει, είναι γνωστός και για τον τρόπο που χωρίζει αγαπημένες του.

Ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, την εξαδέλφη του Σοαμσαβάλι Κιτιγιακάρα, τη δεκαετία του ’70 και του ’80, όταν απέκτησε πέντε παιδιά με μια άλλη γυναίκα, την ηθοποιό Σουγιαρίνε Βιβατσαραβόνγκσε, η οποία έγινε η δεύτερη σύζυγός του.


Και αυτός ο γάμος όμως κατέληξε σε διαζύγιο, στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ο πρίγκιπας, διέκοψε την επικοινωνία με τα 4 από τα 5 παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί της, τους αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους και τα διπλωματικά διαβατήρια, ενώ με επιστολή του προς το βρετανικό σχολείο στο οποίο φοιτούσαν ενημέρωσε ότι δεν θα πληρώνει πλέον τα δίδακτρα.

maya

Ο τρίτος γάμος και το τρίτο διζύγιο


Κατά τον τρίτο του γάμο, με την Σριράσμι Σουγάντι, απέκτησε ένα αγόρι, τον 11χρονο πρίγκιπα Ντιπανγκόρν Ρασμιγιότι, ο οποίος ζει στη Βαυαρία με τον πατέρα του.

Η πριγκίπισσα είναι γυμνή


Οι Ταϊλανδοί μάλιστα είχαν μία σπάνια ευκαιρία να δουν εικόνες από τον τρίτο γάμο του πρίγκιπα, όταν ένα video από πάρτι γενεθλίων δίπλα σε πισίνα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Η πριγκίπισσα Σριράσμι, τρώει τούρτα μαζί με τον αγαπημένο σκύλο της οικογένειας, το Foo Foo, και είναι γυμνή...


Και αυτός ο γάμος διαλύθηκε. Ο Βατζιραλονγκόρν μάλιστα έδωσε εντολή να φυλακισθούν οι γονείς της πρώην συζύγου του με ποινή δυόμιση ετών με την κατηγορία της «βασιλικής δυσφήμισης». Η ίδια εγκατέλειψε το βασιλικό όνομά της, λέγεται ωστόσο ότι πήρε περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια.


Αυτήν την περίοδο φημολογείται ότι ο Βατζιραλονγκόρν έχει σχέση με πρώην αεροσυνοδό που μένει στη Γερμανία.
Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν φόβοι ότι θα υπονομευθεί η δημοτικότητα της μοναρχίας μετά την ενθρόνιση του Βατζιραλονγκόρν, τον οποίο ο λαός δεν σέβεται και δεν αγαπά.


Οι Ταϊλανδοί ελπίζουν ότι η μικρότερη αδελφή του Βατζιραλονγκόρν, θα είναι εκείνη η οποία θα ανέβει στο θρόνο. Ωστόσο η άνοδος μιας γυναίκας στην εξουσία απαγορεύεται...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ