Λιθουανία: Έκλεισε ξανά το αεροδρόμιο του Βίλνιους εξαιτίας μπαλονιών
Αερόστατο πάνω από τη Λιθουανία (φωτογραφία αρχείου)
EPA/TATYANA ZENKOVICH/ ΑΠΕ ΜΠΕΤο διεθνές αεροδρόμιο του Βίλνιους ανέστειλε ξανά σήμερα τη λειτουργία του καθώς τα ραντάρ εντόπισαν ξανά μπαλόνια λαθρεμπόρων στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας.
Τον προηγούμενο μήνα, η Λιθουανία είχε κλείσει προσωρινά τα συνοριακά περάσματα με τη Λευκορωσία εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε στις αερομεταφορές η είσοδος μετεωρολογικών μπαλονιών από τη γειτονική χώρα.
Οι λιθουανικές αρχές ανέφεραν ότι τέτοια μπαλόνια χρησιμοποιούν συνήθως λαθρέμποροι τσιγάρων, κατηγορώντας τον λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο που δεν έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει αυτήν την πρακτική και καταγγέλλοντας «υβριδική επίθεση».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λιθουανία: Έκλεισε ξανά το αεροδρόμιο Βίλνιους λόγω μπαλονιών που στέλνουν λαθρέμποροι
Η Λιθουανία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορα με τη Λευκορωσία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου
Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: «Πρεμιέρα» της πλατφόρμας για τη βεβαίωση κατάταξης δανειοληπτών
01:00
Πότε λήγει η προθεσμία των δημοπρασιών για τις οργανωμένες παραλίες και τους αιγιαλούς
00:30
Απορρίπτει το Κίεβο «τελεσίγραφα και εκβιασμούς» από Ουγγαρία και Σλοβακία για το ρωσικό πετρέλαιο
23:59
Νέες φοιτητικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις (vid)
23:49