Ιαπωνία: Πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας 117 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι
Η νέα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
APΠρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας ύψους 117 δισεκατομμυρίων ευρώ, επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι, χαρακτηρίζοντας το δημοσιονομικά «υπεύθυνο».
«Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα η Ιαπωνία δεν είναι να αποδυναμωθεί με υπερβολικά μέτρα λιτότητας αλλά να αυξήσει την εθνική δύναμη με προορατικές δημοσιονομικές πολιτικές», είπε η κ. Τακαΐτσι.
Ευνοώντας «ισχυρή οικονομία και αυξάνοντας τον δείκτη ανάπτυξης, θα μειώσουμε τον λόγο δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ» και θα επιτευχθεί «δημοσιονομική ανθεκτικότητα» και η «εμπιστοσύνη της αγοράς», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ, τα μέτρα που προβλέπονται θα κοστίσουν 21,3 τρισεκατομμύρια γεν (117 δισεκ. ευρώ) και σκοπό έχουν να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.
Grammy 2026: Όταν το κόκκινο χαλί έγινε σκηνή τόλμης, λάμψης και υψηλής μόδας
07:50
Θυελλώδεις άνεμοι στην Κάρπαθο: Βίντεο καταγράφει τη «μάχη» καπετάνιου να δέσει το πλοίο στο λιμλάνι
07:43
Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά των δηλώσεων Τραμπ για Ιράν: Απώλειες άνω του 3%
07:41
Τράπεζες: Με σταθερή πολιτική διανομής μερισμάτων γίνονται πόλος έλξης για νέους επενδυτές
07:33