ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί αυτός ο αγρότης πάει στο χωράφι με το κοστούμι; (pics & vid)

Γιατί αυτός ο αγρότης πάει στο χωράφι με το κοστούμι; (pics & vid)
Kaburamai Blog

Η εικόνα ενός αγρότη είναι αρκετά οικεία στους περισσότερους από εμάς. Συνήθως, λόγω της δουλειάς τους και για να είναι άνετοι, επιλέγουν να φοράνε στα χωράφια, φόρμες, απλά T shirts και γαλότσες. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε και ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον πιο καλοντυμένο αγρότη του κόσμου.

Το όνομά του είναι Kiyoto Saito και κατάγεται από την Ιαπωνία. Στόχος του είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται όλοι οι αγρότες. Είτε είναι πάνω στο τρακτέρ είτε κάθεται γονατιστός και καλλιεργεί το χωράφι του ο Kiyoto δεν αποχωρίζεται το κοστούμι του και την γραβάτα του.

koy2

(Πηγή: Kaburamai Blog)

Η οικογένειά του ασχολείται με τις αγροτικές δουλειές περίπου 400 χρόνια. Ως έφηβος δεν ήθελε να ασχοληθεί με τα χωράφια και η οικογενειακή παράδοση του φαινόταν βαρετή. Έτσι, έφυγε από το χωριό και μετακόμισε στην πόλη. Όμως πριν από λίγα χρόνια επέστρεψε στο χωριό του και τελικά, έκανε αυτό που έκαναν οι παππούδες πολλά χρόνια πριν από τη γέννησή του. Αλλά αποφάσισε να το κάνει με το δικό του τρόπο.

Η ιδέα να φοράει κοστούμι στα χωράφια, στην αρχή ξεκίνησε ως αστείο. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με την οικογένειά του ο αδερφός του αστειεύτηκε λέγοντας ότι ένας αγρότης θα μπορούσε να φοράει ένα σικ κοστούμι, αλλά ο Koyoto το πήρε στα σοβαρά. Σκέφτηκε ότι αυτός θα ήταν ο τέλειος τρόπος για να αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για τις γεωργικές εργασίες στην Ιαπωνία.

koy3

(Πηγή: Kaburamai Blog)

«Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι οι αγρότες είναι όλη τη μέρα βρώμικοι και αυτό δεν έχει να κάνει με τα χρήματα που κερδίζουν» είπε ο Koyoto στο Zoomin TV και πρόσθεσε: «Στόχος μου είναι οι νεότεροι να σκέφτονται ότι η γεωργία είναι μία διασκεδαστική ασχολία».

Στην αρχή ήταν δύσκολα καθώς κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τον σκοπό του. «Σκεφτόμουν, γιατί δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο φοράω κοστούμι; Ένας αγρότης μάλιστα με ρώτησε αν κοροϊδεύω τον κλάδο» λέει ο Koyoto.

Ακόμα και η οικογένειά του έμεινε έκπληκτη από την επιλογή του. Ο παππούς του του είπε ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να κάνει αγροτικές δουλειές φορώντας κοστούμι. Ο πατέρας του είπε ότι όταν τον είδε πρώτη φορά ντυμένο με κοστούμι στα χωράφια μπερδεύτηκε αλλά δεν του είπε τίποτα.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν και τελικά όλοι συνήθισαν το στυλ του Kiyoto. Πολλοί πλέον τον ενθαρρύνουν να συνεχίζει να φοράει κοστούμι στα χωράφια.

koy4

(Πηγή: Kaburamai Blog)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ