Έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών της ΕΕ για το σχέδιο των ΗΠΑ για την Ουκρανία
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αύριο, Σάββατο, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Γιοχάνεσμπουργκ για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα.
«Μιλήσαμε στον πρόεδρο Ζελένσκι. Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση και είμαστε σαφείς ότι δεν θα πρέπει να γίνει τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», αναφέρουν ο Κόστα και η φον ντερ Λάιεν σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «ενημέρωσε» την πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το σχέδιο του Τραμπ που έχει στόχο να βάλει τέλος σε σχεδόν τέσσερα χρόνια ρωσικής εισβολής.
«Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάσουν αύριο στο περιθώριο της G20, στη συνέχεια στην Ανγκόλα», όπου θα διεξαχθεί μια σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικανικής Ένωσης, ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην πλατφόρμα Χ.
Η τεχνολογική λύση που απογειώνει την κερδοφορία του ξενοδοχείου σας
10:58
«Ώριμες οι συνθήκες για Συνταγματική αναθεώρηση»: Η πρώτη αντίδραση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
10:56
Hollywood Sign: «Ψηφιακό τρικ» πίσω από το viral βίντεο της Σίντνεϊ Σουίνι με τα σουτιέν
10:52
Νέα κόντρα Γεωργιάδη με Κωνσταντοπούλου: «Κότα ο Άδωνις» - «Θα υποβάλω μήνυση» σε βάρος της (vids)
10:47