Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε διοικητή της Χαμάς στη Γάζα
Μαχητής της Χαμάς
AP Photo/Abdel Kareem HanaΟ ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα σε σύντομη ανάρτησή του στο Χ ότι σκότωσε τοπικό διοικητή της Χαμάς στη Γάζα και στη συνέχεια διέγραψε το μήνυμα αυτό.
Στην ανάρτηση ο διοικητής ταυτοποιείται ως ο Αλαά Αλ-Χαντίντι, επικεφαλής προμηθειών στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Χαμάς. Δεν διευκρινίζεται πότε σκοτώθηκε ο διοικητής αυτός.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι θα εκδώσει ανακοίνωση αργότερα.
Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν την ζωή τους
Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 άτομα να χάσουν την ζωή τους, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως ανταπέδωσε επίθεση της Χαμάς σκοτώνοντας πέντε στελέχη της.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξαναρχίσει από την Τετάρτη τους φονικούς βομβαρδισμούς τους στον παλαιστινιακό θύλακο. Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται πως παραβιάζουν την ανακωχή, που τέθηκε σε εφαρμογή τη 10η Οκτωβρίου υπό πίεση των ΗΠΑ, έπειτα από δυο χρόνια καταστροφικού πολέμου.
Χθες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «έπληξε στόχους» της Χαμάς, σε ανταπόδοση κατ’ αυτόν για την επίθεση «οπλισμένου τρομοκράτη» εναντίον ανδρών του, που πέρασε τη γραμμή οροθεσίας των ισραηλινών θέσεων στο νότιο τμήμα του θυλάκου.
«Πάνω από 20 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά», είπε ο Χαλίλ αλ Ντακράν, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. Πολλά θύματα «έφεραν τραύματα στο κεφάλι ή στον θώρακα», διευκρίνισε.
Πότε αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις Ιανουαρίου
01:00
Πότε πληρώνονται επιδόματα, παροχές και δώρα Χριστουγέννων από την ΔΥΠΑ
00:30
Αναγκαστική προσγείωση για Boeing της United Airlines μετά από βλάβη σε κινητήρα
23:57
Κομισιόν: Μειώνεται η φοροδιαφυγή και το «κενό ΦΠΑ» στην Ελλάδα
23:47