Μακρόν: Υπάρχει μια ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεδιάσκεψη του «Συνασπισμού των Προθύμων» για την Ουκρανία στο Μέγαρο των Ηλυσίων
(Teresa Saurez, Pool Photo via AP)Υπάρχει «επιτέλους μια ευκαιρία να σημειωθεί πραγματική πρόοδος προς μια διαρκή ειρήνη» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη του «Συνασπισμού των Προθύμων» που υποστηρίζει το Κίεβο, στην οποία λαμβάνει μέρος και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.
Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Μακρόν πρόσθεσε πως «απόλυτη προϋπόθεση για μια διαρκή ειρήνη» είναι να παρασχεθούν στην Ουκρανία «πολύ ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας και όχι εγγυήσεις μόνο στα χαρτιά».
«Η Ουκρανία έχει λάβει ως σήμερα πολλές, αθετημένες λόγω των διαδοχικών ρωσικών επιθέσεων, υποσχέσεις και ως εκ τούτου οι ισχυρές εγγυήσεις είναι απαραίτητες», είπε ο Μακρόν.
«Οι διαπραγματεύσεις έχουν αποκτήσει νέα δυναμική και πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό», δήλωσε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας ότι οι συναντήσεις στη Γενεύη, στις 23 Νοεμβρίου, επέτρεψαν έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποδέχεται το σχέδιο των ΗΠΑ ο Ζελένσκι - Επιδιώκει συνάντηση με τον Τραμπ το συντομότερο δυνατό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία: Οι λεπτομέρειες - «αγκάθια» και οι συνεχείς επαφές
Λευκός Οίκος για Ουκρανία: «Λεπτομέρειες» απομένουν προς διευθέτηση για το ειρηνευτικό σχέδιο
SPONSORED
Συννεφιά και αφρικανική σκόνη έχουν «σκεπάσει» την Αθήνα - Πότε εξασθενεί το φαινόμενο
13:44
Γεωργιάδης στο Συνέδριο ΝΔ: «Για να είναι η Ελλάδα ισχυρή πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές του 2027»
13:35
Eurovision 2026: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον τελικό - Ο Akylas και τα φαβορί
13:26
Χατζηδάκης στο συνέδριο ΝΔ: «Δεν περισσεύει κανείς - Δεν υπάρχει χώρος για μικροεγωισμούς»
13:17