Γκιουλέρ: Δεν θα γίνει κανένα έργο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που αγνοεί την Τουρκία
Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ
ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/OLIVIER MATTHYSΠροειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα έργο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο που να αγνοεί την Τουρκία ή να επιχειρεί να «σφετεριστεί» τα δικαιώματά της και εκείνα των Τουρκοκυπρίων απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ.
Αναφορά υπήρξε και για τα ελληνοτουρκικά υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν με τη γείτονα Ελλάδα και την «ανάπτυξη του υφιστάμενου θετικού περιβάλλοντος διαλόγου, ώστε και η θάλασσα του Αιγαίου να γίνει περιοχή ειρήνης και σταθερότητας».
Ο ίδιος στη συνέχεια έσπευσε να διευκρινίσει, απευθυνόμενος στην Εθνοσυνέλευση, ότι «η Τουρκία προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και εφαρμόζει με αποφασιστικότητα κάθε αναγκαίο μέτρο στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας έναντι κάθε είδους έργου και πρωτοβουλίας που επιχειρεί να υλοποιήσει μονομερώς η Ελλάδα στην περιοχή».
Ο Γκιουλέρ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας την θέση της Άγκυρας ότι η μοναδική λύση είναι «η αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων», απορρίπτοντας έτσι την ομοσπονδιακή λύση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γκιουλέρ: «Λάθος» η σύνδεση του casus belli με την ευρωπαϊκή αμυντική χρηματοδότηση
«Είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία», λέει ο Ζελένσκι
20:33
Τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ - Τι προβλέπει για το ρωσικό πετρέλαιο
20:28
Κεφαλογιάννης: Σε 24 ώρες η ΔΑΕΕ βρήκε τα αίτια της έκρηξης στα Τρίκαλα- Άμεση η επέμβαση στο Πέραμα
20:20
Πολωνία : Μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε στρατιωτική βάση της Πολωνίας στις 28 Ιανουαρίου
20:14