Σε επαφή με τον Γουίτκοφ ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Ουσάκοφ για τη διαρροή της συνομιλίας τους
Ο στενός σύμβουλος του Πούτιν Γιούρι Ουσάκοφ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APΟ σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε την Τετάρτη (26/11) ότι θα είναι σε επαφή με τον Αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ σχετικά με την υποτιθέμενη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ανδρών, κάτι που χαρακτήρισε απαράδεκτο.
Ο Ουσάκοφ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα ρωτήσει τον Γουίτκοφ για τη διαρροή όταν ο Αμερικάνος αξιωματούχος θα επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα για να συναντήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Για τη διαρροή; Θα ανταλλάξουμε απόψεις τηλεφωνικά», απάντησε ο Ουσάκοφ.
Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News δημοσίευσε νωρίτερα απομαγνητοφωνημένο κείμενο από τηλεφωνική επικοινωνία στις 14 Οκτωβρίου κατά την οποία ο Γουίτκοφ φέρεται να δήλωσε στον Ουσάκοφ ότι θα πρέπει να δουλέψουν μαζί πάνω σ' ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός για την Ουκρανία και ότι ο Πούτιν θα πρέπει στη συνέχεια να το θέσει υπόψη του Τραμπ.
Ο Ουσάκοφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι κάποια από αυτά που διέρρευσαν είναι «ψευδή» και ότι δεν θα σχολιάσει τα υπόλοιπα διότι το τηλεφώνημα ήταν εμπιστευτικό. Η διαρροή συζήτησης ενός σοβαρού θέματος είναι «φυσικά απαράδεκτη», πρόσθεσε.
Ο Ουσάκοφ δήλωσε νωρίτερα ότι η διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας ήταν απόπειρα να μπουν εμπόδια στις συνομιλίες για μια ενδεχόμενη ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φον ντερ Λάιεν για Ουκρανία: «Η υπονόμευση των συνόρων, ανοίγει πόρτα σε νέους πολέμους»
Πρώτη αντίδραση Κρεμλίνου στο αμερικανικό σχέδιο για Ουκρανία: «Υπάρχουν ορισμένα θετικά σημεία»
Την επόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Γουίτκοφ στη Μόσχα επιβεβαιώνει το Κρεμλίνο
Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται την άρση των κυρώσεων για το ρωσικό και ιρανικό πετρέλαιο για 30 ημέρες
19:05
Γιάννης Στουρνάρας στο CNN Greece: Αν η κρίση συνεχιστεί θα πάμε σε αύξηση επιτοκίων
19:00
Γκίλφοϊλ: «Ο Πρόεδρος Τραμπ θεωρεί την Ελλάδα βασικό στρατηγικό εταίρο σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας»
18:55
Ιρανός βουλευτής: Δεν έπρεπε να είχαμε θέσει το πυρηνικό ζήτημα προς διαπραγμάτευση
18:55