ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων - φόβοι για τρομοκρατική επίθεση

Άγκυρα: Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων - φόβοι για τρομοκρατική επίθεση
REUTERS/Baz Ratner

Το κυβερνείο της Άγκυρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις στην τουρκική πρωτεύουσα εξαιτίας του κινδύνου «επιθέσεων».

Σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του, το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας ανακοίνωσε την απαγόρευση «όλων των ειδών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε δημόσιους χώρους όπως λεωφόρους, πλατείες, δρόμους και πάρκα (...) έως την 30ή Νοεμβρίου του 2016».

Επικαλούμενο «πληροφορίες» που κάνουν λόγο για «προετοιμασίες από παράνομες τρομοκρατικές οργανώσεις με στόχο τη διάπραξη επιθέσεων» το κυβερνείο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση επιβολής απαγόρευσης ελήφθη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε τον Ιούλιο.

Η Τουρκία, ιδίως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, συγκλονίστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες από πολλές επιθέσεις είτε του PKK είτε του ISIS.

Την 10η Οκτωβρίου του 2015, 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση μπροστά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα, στην πλέον πολύνεκρη επίθεση στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ