Με Ρώσους και Αμερικανούς αστροναύτες εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Σογιούζ
Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-28
Bill Ingalls/NASA / APΤο ταξίδι του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ξεκίνησε την Πέμπτη (27/11) το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz MS-28, το οποίο εκτοξεύτηκε έχοντας πλήρωμα δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν αστροναύτη της NASA.
Ο πύραυλος Soyuz 2.1a απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Μέλη του πληρώματος είναι ο Ρώσος διοικητής Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ, ο οποίος πραγματοποιούσε τη δεύτερη διαστημική του απογείωσε, τον Ρώσο κοσμοναύτη Σεργκέι Μικάγιεφ, και τον αστροναύτη της NASA Κρίστοφερ Γουίλιαμς, οι οποίοι πέταξαν και οι δύο στο διάστημα για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Reuters.
Μετά την εκτόξευση, το Σογιούζ έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη δύο φορές πριν πραγματοποιήσει μια αυτοματοποιημένη σύνδεση με τη μονάδα Rassvet του ISS την Πέμπτη.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz MS-28
Bill Ingalls/NASA via APΜόλις αγκυροβολήσουν, το πλήρωμα θα εισέλθει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όπου πρόκειται να περάσει τους επόμενους οκτώ μήνες. Η επιστροφή τους στη Γη έχει προγραμματιστεί προς το παρόν για τα τέλη Ιουλίου 2026.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αστρονόμοι εντόπισαν «Υπέρ Γη» σε απόσταση μόλις 18 έτη φωτός μακριά από την κατοικήσιμη ζώνη
Είναι ακριβό ένα air condition στο Παρίσι;
07:45
Φωτιά στο Αιγάλεω: Kαίει για πάνω από 16 ώρες – Αναζωπύρωση και διακοπή κυκλοφορίας στην Ορφέως
07:40
Πανελλήνιες 2026: Στο Ειδικό μάθημα των Ιταλικών εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
07:38
Λαγοκέφαλος: Σε ποιες περιοχές θα επιδοτείται το ψάρεμα - Τι θα καθορίσει την τιμή
07:34