«Οχυρώνεται» η Ολλανδία: Αγοράζει 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones
Παραβιάσεις εναέριου χώρου από drone
(AP Photo/Ariel Schalit, File)Στην αγορά 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones προχωρά η Ολλανδία για την ενίσχυση της άμυνάς της
Η ανακοίνωση από το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ήρθε λίγες ημέρες αφότου θεάσεις drones προκάλεσαν συναγερμό στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν και στην αεροπορική βάση του Φόλκελ.
Πρόκειται για συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, που παράγονται από την ολλανδική εταιρεία Robin Radar. «Τα 100 ραντάρ δεν θα παραδοθούν όλα ταυτόχρονα», διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας. Τα πρώτα θα παραδοθούν αύριο Παρασκευή και τα υπόλοιπα θα παραδοθούν σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2026.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν ανέστειλε για αρκετές ώρες τη λειτουργία του λόγω drones που θεάθηκαν στην περιοχή. Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν χρήση οπλικών συστημάτων εναντίον drones που προσέγγισαν την αεροπορική βάση του Φόλκελ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Αϊντχόφεν.
Εισβολές drones αγνώστου προελεύσεως έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους μήνες. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέδωσαν τα περιστατικά αυτά σε «υβριδικό πόλεμο» της Ρωσίας, η οποία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στο Αϊντχόφεν για drones πάνω από το αεροδρόμιο - Ακυρώθηκαν πτήσεις
Στις φλόγες πολυκατοικίες στη Ζαπορίζια μετά από μπαράζ ρωσικών χτυπημάτων με drones - Δείτε βίντεο
Η Ρουμανία απογείωσε μαχητικά μετά από παραβίαση του εναέριου χώρου της από drones
Συναγερμός στην Πάτρα για 44χρονο που αγνοείται σε θαλάσσια περιοχή - Έρευνες από το λιμενικό (vid)
07:28
Microsoft: Πότε ξεκινά και πώς θα είναι το τριπλό data center campus στην ανατολική Αττική
07:22
Αυστρία: Στους πέντε ανήλθαν οι νεκροί εξαιτίας χιονοστιβάδων την Παρασκευή
07:13
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ»: Πυρηνικά, πετρέλαιο, επίδειξη ισχύος: Οι λόγοι που ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο το Ιράν
07:10