ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ισημερινός «κόβει» το Ίντερνετ στον Τζούλιαν Άσαντζ

Ο Ισημερινός «κόβει» το Ίντερνετ στον Τζούλιαν Άσαντζ
REUTERS/Peter Nicholls/Files

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι διέκοψε την πρόσβαση του Τζούλιαν Άσαντζ στο διαδίκτυο, όπως ανέφερε ο ιστότοπος αποκαλύψεων WiliLeaks.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ισημερινός απέκοψε την πρόσβαση του Άσαντζ στο διαδίκτυο το Σάββατο, στις 5:00 μ.μ. ώρα Γκρίνουιτς (8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τη δημοσίευση των ομιλιών της Χίλαρι Κλίντον στη Goldman Sachs», ανέφερε το WikiLeaks και διευκρίνισε ότι έχει ενεργοποιήσει τα αναγκαία εναλλακτικά σχέδια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Γκιγιόμ Λονγκ, υπογράμμισε ότι ο Άσαντζ παραμένει υπό την προστασία της κυβέρνησής του και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες που οδήγησαν στην παροχή ασύλου παραμένουν».

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν κατηγορήσει τη ρωσική κυβέρνηση και «τα πλέον ανώτατα στελέχη» της κυβέρνησης, για μια καμπάνια κυβερνοεπιθέσεων εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν τις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Ο ιστότοπος WikiLeaks αρνείται κάθε ανάμειξη και ο Ασάντζ τονίζει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του.

Πηγές προσκείμενες και στο κόμμα και στον ιστότοπο πιστεύουν ότι το WikiLeaks έχει αποκτήσει μέχρι και 50.000 ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν κλαπεί από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Τζον Ποντέστα, του πρώην συμβούλου του Λευκού Οίκου ο οποίος προεδρεύει τώρα της προεδρικής καμπάνιας της Κλίντον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ