Το Ιράν κατέλαβε πλοίο με σημαία Εσουατίνι για λαθρεμπόριο καυσίμων
Το Ιράν κατέλαβε την Κυριακή (30/11) ένα πλοίο με σημαία του Εσουατίνι, το οποίο μετέφερε 350.000 λίτρα λαθραίου καυσίμου, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
«Καταλάβαμε ένα σκάφος που μετέφερε λαθραίο καύσιμο με τη μορφή ντίζελ και είχε σημαία Σουαζιλάνδης (Εσουατίνι). Οδηγήθηκε στην ακτή της Μπουσέρ κατόπιν δικαστικής εντολής και το περιεχόμενό του θα εκφορτωθεί», δήλωσε διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης, προσθέτοντας ότι τα 13 μέλη του πληρώματος είναι από την Ινδία και από μια γειτονική χώρα.
Το Ιράν, το οποίο έχει από τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο λόγω των υψηλών επιδοτήσεων και της πτώσης της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος, δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων που διεξάγεται από ξηράς προς γειτονικές χώρες και από θαλάσσης προς αραβικές χώρες του Κόλπου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Ιράν κατέλαβε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν
Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιος ο δήμος που το χορηγεί
05:00
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
04:00
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε καταβάλλονται - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
03:00
Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη - Έρχεται νέο «Ανακαινίζω»
02:00