ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: «Να τρώτε για να μην καθυστερούν τα τρένα»

Πορτογαλία: «Να τρώτε για να μην καθυστερούν τα τρένα»
TWITTER / FERTAGUS

«Η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς επιβατών που δεν έχουν προγευματίσει, μπορεί να επηρεάσει το ταξίδι των συνεπιβατών τους!» αναγράφεται στις αφίσες της εταιρίας Fertagus, της οποίας τα τραίνα συνδέουν τη Λισαβόνα με τη Σετούμπαλ, περίπου 50 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Για να συνδυάσει τα λόγια με τις πράξεις, η εταιρία προβλέπει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τη διανομή μήλων και γιαουρτιών στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης.

Σύμφωνα με τη Fertagus, 46 επιβάτες λιποθύμησαν φέτος κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, προκαλώντας συνολική καθυστέρηση 209 λεπτών για 51 τραίνα, εξήγησε η Ρακέλ Σάντος, διευθύντρια μάρκετινγκ της Fergagus στο ραδιοφωνικό σταθμό TSF.

«Τα περισσότερα κρούσματα αφορούσαν άτομα με έλλειψη σακχάρου, που επί ώρες ήταν νηστικά», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι γενικά, οι λιποθυμίες παρατηρούνται το πρωί, τις ώρες αιχμής. Συχνά, δεν είναι δυνατόν ο επιβάτης να βγει αμέσως από το βαγόνι, με συνέπεια να προκαλούνται καθυστερήσεις των τρένων που ακινητοποιούνται μόλις ηχήσει ο συναγερμός.

Η Fertagus δεν διστάζει να συστήνει στους επιβάτες να βγαίνουν από το τρένο μόλις αισθανθούν αδιαθεσία για να ζητήσουν βοήθεια στον σιδηροδρομικό σταθμό αντί να μείνουν μέσα στο βαγόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ