ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηριανός 92 ετών έχει 97 συζύγους

Νιγηριανός 92 ετών έχει 97 συζύγους
youtube/ Al Jazeera

Ο 92χρονος Mohammed Bello Abubakar είναι ο πιο διάσημος πολυγαμικός άντρας στη Νιγηρία, αφού έχει παντρευτεί πάνω από 100 γυναίκες στην πόλη Bida, όπου διαμένει.

Ο 92χρονος κληρικός έχει ζήσει παραπάνω από την πλειοψηφία των 185 παιδιών του, ενώ περιγράφει τους γάμους του με όλες αυτές τις γυναίκες ως «θεϊκό» κάλεσμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, ο Abubakar, κληρικός, δεν έχει κανένα σπουδαίο εισόδημα, ενώ στο παρελθόν έχει έρθει σε σύγκρουση με τις τοπικές ισλαμικές αρχές, που περιγράφουν το –μεγαλύτερο από το μέσο όρο- νοικοκυριό του ως "λατρεία".

Τελευταία κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Abubakar πέθανε από μια σύντομη ασθένεια. Ο ίδιος, δηλώνοντας κάτι παραπάνω από ζωντανός, υπογραμμίζει ότι η φήμη περί του θανάτου του αποτελεί δουλειά των δυσφημιστών του, «επειδή ζηλεύουν αυτά που έχει κάνει ο Θεός και εξακολουθεί να κάνει για μένα».

«Αυτό που κάνω είναι θεϊκό κάλεσμα, είναι μια αποστολή και θα συνεχίσω να την φέρνω εις πέρας μέχρι τέλους», σημειώνει.

Ο Abubakar έχει παντρευτεί συνολικά 107 γυναίκες, έχει πάρει διαζύγιο από 10 εξ αυτών, που σημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει 97 συζύγου, ενώ όπως λέει, σκοπεύει να συνεχίσει ...την παράδοση.

Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι λόγιοι συμφωνούν ότι ένας άντρας μπορεί να παντρευτεί μέχρι τέσσερις γυναίκες, εφόσον μπορεί να τις φροντίσει όλες ισάξια. Αλλά η ερμηνεία του Abubakar είναι πως «το Κοράνι δεν θέτει όριο και εξαρτάται από το τι σου επιτρέπει η δική σου δύναμη και ικανότητα».

Ο Abubakar απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας πρώτη φορά το 2008, όταν είχε 86 συζύγους και έδινε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους εξηγώντας την ασυνήθιστη κατάστασή του.

Το τοπικό δικαστήριο Shariah διέταξε το 2008 τη σύλληψή του, κατηγορώντας τον ότι «προκαλεί εντάσεις» με τη στάση του, ωστόσο τον άφησε ελεύθερο μετά από λίγο με τον όρο να χωρίσει τις 82 από τις 86 συζύγους του. Ο ίδιος δεν υπάκουσε ποτέ στην εντολή αυτή.

«Συμβουλεύω όσους επικρίνουν τον αριθμό των συζύγων μου να σταματήσουν, γιατί αυτοί οι άνθρωποι διεξάγουν πόλεμο εναντίον του δημιουργού τους, του Θεού», τονίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ