ΚΟΣΜΟΣ

Χαλέπι: Εγγυήσεις για την εκεχειρία ζητά ο ΟΗΕ

Χαλέπι: Εγγυήσεις για την εκεχειρία ζητά ο ΟΗΕ
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει ότι δεν διαθέτει τις εγγυήσεις για την ασφάλεια που χρειάζεται προκειμένου να διεξαγάγει ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στο ανατολικό Χαλέπι ή να απομακρύνει ασθενείς και τραυματίες από τη συριακή πόλη, όπως δήλωσε σήμερα ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

«Όταν σιγήσουν τα όπλα, πρέπει να σιγήσουν τα όπλα. Χρειαζόμαστε διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση, όχι μόνο μια μονομερή ανακοίνωση ότι θα ισχύσει κάτι. Χρειαζόμαστε όλοι να μας δώσουν αυτές τις διαβεβαιώσεις προτού είναι χρήσιμο για εμάς να κάνουμε οτιδήποτε σημαντικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λέρκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι οι ρωσικές και οι συριακές δυνάμεις θα διακόψουν τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι για οκτώ ώρες την Πέμπτη προκείμενου να επιτρέψουν στους αμάχους και τους αντάρτες να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Η ανακοίνωση που ακούσαμε αφορούσε μια διακοπή οκτώ ωρών, αλλά για συνεχόμενες ημέρες, για περισσότερο από μία ημέρα», συμπλήρωσε ο Λέρκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ