Ιράν: Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί
Ο σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί, νικητής του Χρυσού Φοίνικα για την ταινία «Ήταν απλώς ένα ατύχημα», στο 78ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες, στις 24 Μαΐου 2025.
Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP, FileΙρανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα ερήμην σε φυλάκιση ενός έτους τον σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί για την κατηγορία της «προπαγανδιστικής δραστηριότητας» σε βάρος του κράτους, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον Παναχί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για δύο χρόνια. Ο Μοσταφά Νιλί είπε ότι πρόκειται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.
Ο 65χρονος σκηνοθέτης, που έχει φυλακιστεί δύο φορές στο Ιράν, απέσπασε τον περασμένο Μάιο τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία του «Ένα απλό ατύχημα».
CULTURE
Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
08:36
ΚΟΣΜΟΣ
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή: Η στιγμή που Αμερικανοί πεζοναύτες κάνουν ρεσάλτο σε τάνκερ
08:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας - Στους 14 βουλευτές η ΚΟ
08:24
ΑΓΟΡΕΣ
Νέα άνοδος στις τιμές πετρελαίου - Στα 85 δολάρια το Brent
08:16
ΚΟΣΜΟΣ