ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα δίνει interview για να βρει… δουλειά (vid)

Ο Ομπάμα δίνει interview για να βρει… δουλειά (vid)
REUTERS/Kevin Lamarque

Το «πλήρωμα του χρόνου» για τον Μπαράκ Ομπάμα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, φτάνει και ο ίδιος θα αναγκαστεί να βγει στην αγορά εργασίας για να βρει δουλειά.

Αυτό ήταν το σκεπτικό της τελευταίας του τηλεοπτικής εμφάνισης στην εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ στο CBS, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε από συνέντευξη προκειμένου να βρει... δουλειά.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής παρίστανε τον σκληρό και απαιτητικό εργοδότη, ο οποίος αρκετές φορές δεν δίστασε να κάνει αιχμηρά σχόλια στον ενδιαφερόμενο για εργασία, Ομπάμα. «Είσαι 55 ετών. Είναι μία δύσκολη ηλικία για να ξεκινήσεις καριέρα», ήταν το πρώτο “καρφί” του παρουσιαστή και συνέχισε ρωτώντας τον γιατί τα τελευταία χρόνια δεν πήρε προαγωγή στη δουλειά του. «Δεν υπήρχαν περιθώρια ανόδου στην προηγούμενη δουλειά μου», απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα ενώ αμέσως μετά ο Στίβεν Κόλμπερτ, ρώτησε τον Αμερικανό Πρόεδρο γιατί στο βιογραφικό του δεν αναφέρει που γεννήθηκε. «Αλήθεια;», αναρωτήθηκε χαμογελώντας ο Ομπάμα.

Τέλος όταν τον ρώτησε σε τι γραφείο θα ήθελε να δουλέψει, εκείνος απάντησε «σε γωνιακό, ή κάποιο με γωνίες» θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πει ότι θέλει να “απαλλαχτεί” από το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ