Κύπρος: Δυσαρέσκεια για την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ που αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά»
Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού ΓΓ του ΟΗΕ, στην Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν
(AP Photo/Dolores Ochoa)Δυσαρέσκεια επικρατεί στην Κύπρο για το λεκτικό ολίσθημα της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, που αποκάλεσε τα κατεχόμενα ως «τουρκική πλευρά της Κύπρου» (Turkish Cyprus side)
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κατοχικό ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν στα κατεχόμενα μεταξύ άλλων δήλωσε χαρούμενη για την επιστροφή της στο νησί ενώ συνεχάρη τον κατοχικό ηγέτη Ερχιουρμάν και χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση τους χρήσιμη.
«Χαίρομαι που θα φιλοξενήσω την επόμενη εβδομάδα τη συνάντηση των δύο ηγετών. Και επιδιώκω να είναι μια πολύ παραγωγική και πολύ συγκεκριμένη συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών και εμού».
Το βίντεο με το λεκτικό ολίσθημα δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα των Ηνωμένων Εθνών και προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία
Στη Κύπρο η απεσταλμένη του γ.γ του ΟΗΕ - Συναντάται σήμερα με Έρχιουρμαν και αύριο με Χριστοδουλίδη
Ιρανικό ΥΠΕΞ: «Δύο ή τρία βασικά ζητήματα» εμπόδισαν την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ
09:06
Απρίλιος στο σινεμά: 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον μήνα
09:00
Το Ιράν κάνει λόγο για τρία «αγκάθια» στη συμφωνία- «Σαφείς οι κόκκινες γραμμές μας» απαντούν οι ΗΠΑ
08:58
Καβάλα: Στη θέση του συνοδηγού καθόταν το τρίχρονο παιδί που σκοτώθηκε στο τροχαίο - «Το κρατούσε αγκαλιά η μητέρα του»
08:55