ΚΟΣΜΟΣ

Ροζ «μαχητές» στους αιθέρες για την εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ροζ «μαχητές» στους αιθέρες για την εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Έναν ισχυρό σύμμαχο έχει πλέον η εκστρατεία για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του στήθους. Ο λόγος για ένα μαχητικό αεροσκάφος του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο μετά τον... παροπλισμό του, βάφτηκε ροζ και είναι έτοιμο να πάρει μέρος στη μάχη κατά του καρκίνου του στήθους.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας όψης του Grumman F9F-8 Cougar έγιναν στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Lexington, που είχε λάβει μέρος στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και πλέον είναι αγκυροβολημένο στο Corpus Christi, του Τέξας.

Το Grumman F9F-8 Cougar θα παραμείνει εκεί ως το τέλος του μήνα, καθώς ο Οκτώβριος είναι ο μήνας για την ενημέρωση και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Τα Grumman F9F-8 Cougar γνώρισαν στιγμές δόξας στην εποχή τους, καθώς ήταν εξαιρετικά γρήγορα αν και μονοκινητήρια. Το 1954 τρία F9F-6, στην μονοθέσια εκδοχή τους, διήνυσαν την απόσταση από την ανατολική στη δυτική ακτή των ΗΠΑ σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, σημειώνοντας ρεκόρ.

Η Grumman κατασκεύασε περίπου 2,000 Cougars για το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Χρησιμοποιήθηκαν τόσο για πολεμικούς όσο και για εκπαιδευτικούς λόγους, ενώ στον πόλεμο του Βιετνάμ χρησιμοποιήθηκαν στη διθέσια εκδοχή τους.

Όμως δεν «στρατολογήθηκε» μόνο το Grumman F9F-8 Cougar στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, καθώς στα χρώματα της συγκεκριμένης εκστρατείας «ντύθηκε» και ένα αεροσκάφος της Delta Air Lines.

Το Boeing 767-400 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας μοιάζει να είναι τυλιγμένο με ένα τεράστιο ροζ κορδελάκι, σήμα κατατεθέν της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Στο ίδιο πλαίσιο οι αεροσυνοδοί θα φορούν τα χαρακτηριστικά ροζ κορδελάκια, σε όλες τις πτήσεις εξωτερικού.

https://www.instagram.com/p/p

Pretty in pink: Navy fighter jet painted for Breast Cancer Awareness month, By Doug Criss and Thom Patterson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ