Ουκρανία: Δύσκολη η κατάσταση στο Ποκρόφσκ - Μονάδες διατάχθηκαν να αποχωρήσουν
O αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Roman Chop, File«Δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο Ποκρόφσκ ο επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι.
Όπως είπε ο διοικητής του ουκρανικού στρατού, οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν ορισμένα τμήματα του Ποκρόφσκ, που πολιορκείται από τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά ορισμένες μονάδες διατάχθηκαν να υποχωρήσουν έξω από την πόλη την περασμένη εβδομάδα, σε απόσταση 5-7 χιλιομέτρων.
«Εξακολουθούμε να κρατάμε το βόρειο τμήμα της πόλης, περίπου μέχρι τη σιδηροδρομική γραμμή. Επιπλέον, στα δυτικά του Ποκρόφσκ εκκαθαρίσαμε και ελέγχουμε περίπου 54 τετραγωνικά χιλιόμετρα» είπε ο Ολεξάντρ Σίρσκι σε Ουκρανούς δημοσιογράφους.
Εξάλλου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Suspilne, ο Σίρσκι είπε ότι οι Ρώσοι συγκέντρωσαν στο Ποκρόφσκ 156.000 στρατιώτες, χρησιμοποιώντας τη βροχή και την ομίχλη ως προκάλυμμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: «Έτοιμος για εκλογές στην Ουκρανία σε δύο με τρεις μήνες» - Τι ζητάει από τους Ευρωπαίους
Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: «Έχεις προθεσμία ημερών να απαντήσεις στην ειρηνευτική συμφωνία»
Ζελένσκι: Έτοιμες οι αλλαγές στο ειρηνευτικό σχέδιο - Σύντομα θα τις παρουσιάσουμε στις ΗΠΑ
Χολαργός: Στα χέρια της αστυνομίας και οι δύο δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον 14χρονο
22:59
ExxonMobil για Ελλάδα: Είμαστε ικανοποιημένοι για το Οικόπεδο 2 - Πιθανές γεωτρήσεις το 2027
22:55
Νεκρός ο οδηγός που εγκλωβίστηκε σε ανατροπή φορτηγού στην Ιονία οδό (vid)
22:46
Αγρότες: Ανοιξε η Πατρών-Πύργου - Παραμένει ο αποκλεισμός στην περιμετρική οδό της Πάτρας
22:44