Όσλο: Δεν θα παραστεί στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης η Κορίνα Ματσάδο
Mαρία Κορίνα Ματσάντο
AP PhotoΔεν θα παραστεί τελικά στο Όσλο για να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Μαρίνα Κορίνα Ματσάδο.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα θα αντιπροσωπευθεί από την κόρη της, την Άνα Κορίνα Σόσα Ματσάδο, ανακοίνωσε ο διευθυντής του νορβηγικού Ινστιτούτου Νόμπελ.
«Η κόρη της, η Άνα Κορίνα Ματσάδο, θα παραλάβει το βραβείο εξ ονόματος της μητέρας της», δήλωσε ο Κρίστιαν Μπεργκ Χαρπβίκεν στο νορβηγικό ραδιοσταθμό NRK. «Θα είναι η κόρη που θα εκφωνήσει την ομιλία που η Μαρία Κορίνα έγραψε η ίδια», πρόσθεσε.
Η 58χρονη Ματσάδο επρόκειτο να παραλάβει το βραβείο στην τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) στο Δημαρχείο του Όσλο παρουσία του βασιλιά Χάραλντ, της βασίλισσας Σόνια και λατινοαμερικανών ηγετών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι και ο πρόδρος του Ισημερινού Ντάνιελ Νομπόα.
Σχεδόν πλήρες απολίθωμα φτερωτού δεινόσαυρου αποκαλύπτει το πώς εξελίχθηκαν σε πουλιά
08:11
Διευρύνεται το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για παραγωγή δορυφόρων στην Ελλάδα- Ποια μπαίνει στη λίστα
08:00
Εύα Σαριγγαλά: Πρέπει να διατηρήσουμε την ελληνική ταυτότητα του τουριστικού μας προϊόντος
08:00
Οι ταινίες της εβδομάδας: «Ντίγκερ» με Τομ Κρουζ, Αν Χάθαγουεϊ και ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ
07:50