Κύπρος: Εντοπίστηκε νότια της Λεμεσού το ισραηλινό γιοτ - Καλά στην υγεία τους οι τέσσερις επιβάτες
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια με το γιοτ που χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κύπρου. Σύμφωνα με το cyprustimes, το ιδιωτικό σκάφος εντοπίστηκε γύρω στις 17:20 από ερευνητικό πλοίο σε απόσταση 90 ναυτικών μιλίων νότια της Λεμεσού.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για τρεις Άραβες Ισραηλινούς από την πόλη Σίμπλι Ουμ αλ Γκανέμ στη νότια Γαλιλαία και τον Ισραηλινό καπετάνιο από τη Χάιφα.
Το χρονικό
Το ιδιωτικό σκάφος απέπλευσε από το ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ στις 2 Δεκεμβρίου με προορισμό την Κρήτη, και η τελευταία καταγεγραμμένη θέση του ήταν στις 8 Δεκεμβρίου, σε απόσταση περίπου 89 μιλίων από την Πάφο, νοτιοδυτικά της Κύπρου, τόνισε το κυπριακό Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης (ΚΝΕΔ).
Έχει διαταχθεί ήδη έρευνα για το πώς επιτράπηκε ο απόπλους καθώς υπήρχαν προειδοποιήσεις για την καταιγίδα που πλησίαζε. Σημειώνεται πως το σκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η εξαφάνιση του γιοτ συνέπεσε με την άφιξη της καταιγίδας Byron στην περιοχή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος: Ξεκίνησαν έρευνες για το γιοτ με τους Ισραηλινούς που αγνοείται στη Μεσόγειο
SPONSORED
Έφοδος της Δ.Α.Ο.Ε. στις φυλακές Κορυδαλλού – Εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα σε κελιά κρατουμένων
21:17
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 120 εκατομμύρια ευρώ
21:12
ΣΑ ΟΗΕ: Προειδοποιεί για καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Σχεδίου για τη Γάζα
21:10
Παραιτήθηκε η διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών των ΗΠΑ Τούλσι Γκάμπαρντ για προσωπικούς λόγους
21:00