Όρμπαν: «Παράνομη» η κίνηση της ΕΕ να «παγώσει» τις ρώσικες περιουσίες
Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Βίκτορ ¨ορμπαν
AP Photo/Rafiq MaqboolΗ Ουγγαρία διαμαρτύρεται κατά της «παράνομης» όπως την χαρακτήρισε κίνησης, που σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ για πάγωμα επ' αόριστον ρωσικών περιουσιακών στοιχείων με τη μέθοδο της ψηφοφορίας με ενισχυμένη πλειοψηφία, έγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στη σελίδα του στο Facebook.
«Οι Βρυξέλλες θα διαβούν σήμερα τον Ρουβίκωνα με την έναρξη της διαδικασίας γραπτής ψηφοφορίας, η οποία θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην ΕΕ. Η Ουγγαρία διαμαρτύρεται κατά της απόφασης και θα κάνει ό,τι μπορεί για να επαναφέρει μια νόμιμη κατάσταση».
Μια συμφωνία για το πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων επ' αόριστον θα απομάκρυνε τους κινδύνους για το σχέδιο να χρησιμοποιηθούν αυτά για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς οι φίλα προσκείμενες στη Μόσχα Ουγγαρία και Σλοβακία δεν θα είχαν πλέον τη δυνατότητα να ασκούν κάθε έξι μήνες βέτο στην παράταση του παγώματος, όπως συμβαίνει σήμερα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι πιο κοντά στη Μόσχα», λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας
Ουγγαρία: Η κυβέρνηση διαψεύδει σενάρια αλλαγής πολιτεύματος για να κρατηθεί στην εξουσία ο Όρμπαν
Συνταξιούχοι: Σήμερα η πληρωμή αναδρομικών ύψους 2,43 εκατ. ευρώ από τον e-ΕΦΚΑ
14:58
Σισμανόγλειο: Δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στον 76χρονο που έβαλε φωτιά στο στρώμα με τσιγάρο
14:49
«Πράσινο φως» από το Κογκρέσο για την πώληση κινητήρων για το τουρκικό αεροσκάφος KAAN
14:40
Το «MobLand» επιστρέφει με τον Τομ Χάρντι - Δείτε το πρώτο εκρηκτικό τρέιλερ της 2ης σεζόν
14:35