Μαλαισία: ιερή μάχη για το όνομα του... hot dog
Η “μητέρα των μαχών” γίνεται στη Μαλαισία για το όνομα του hot dog.
H κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το όνομα του δημοφιλούς εδέσματος γιατί προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών μουσουλμάνων.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο προστασίας των καταναλωτών της χώρας και την Ομοσπονδία Καταναλωτών της Μαλαισίας, τα καταστήματα που πωλούν Hot Dog πρέπει να αλλάξουν το όνομα του αλλιώς αντιβαίνουν τον μουσουλμανικό νόμο halal, ο οποίος καθορίζει ποια φαγητά μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή των μουσουλμάνων που ακολουθούν τα χρηστά ήθη. Δηλαδή, σύμφωνα με τον halal, η ονομασία hot dog είναι απροσανατολιστική για τους μουσουλμάνους καταναλωτές.
Το hot dog (ζεστός σκύλος) πρέπει να μετονομαστεί σε hot sausage (ζεστό λουκάνικο) για να συμβαδίζει με τα χρηστά μουσουλμανικά ήθη. Ανάλογα πρέπει να συμμορφωθούν και οι εστιάτορες για το pretzel dog που έχει βρεθεί και αυτό στο στόχαστρο.
Η Μαλαισία είναι η μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα. Το hot dog που σερβίρει στους καταναλωτές έχει άλλη μια διαφορά. Δεν παρασκευάζεται από χοιρινό, όπως στη δύση αλλά από κοτόπουλο.
Εκπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα επιταγών βιβλίων από την ΔΥΠΑ
01:00
ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
00:30
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52