ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Όχι στην επιβεβαίωση της ηλικίας προσφύγων με οδοντικό έλεγχο

Βρετανία: Όχι στην επιβεβαίωση της ηλικίας προσφύγων με οδοντικό έλεγχο
Οι μικροί πρόσφυγες που ζουν στον καταυλισμό του Καλαί στέλνουν το δικό τους μήνυμα για να μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία. REUTERS/Pascal Rossignol

Απορρίπτει ρητά και κατηγορηματικά το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών το αίτημα βουλευτή των Συντηρητικών να γίνονται ακτινογραφικοί έλεγχοι στην οδοντοστοιχία των προσφύγων που έφτασαν πρόσφατα στο Καλαί, προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν είναι ανήλικοι ή όχι.

Οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών στο αίτημα του Ντέιβιντ Ντέιβις είναι: «ανακριβές, ανάρμοστο και ανήθικο». Ανάλογοι ήταν και οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε και ο Βρετανικός Οδοντιατρικός Σύλλογος.

Αφορμή για την πρότασή του στάθηκε το γεγονός ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό της γαλλικής πόλης Καλαί είναι όντως ανήλικοι, όπως υποστηρίζουν. Όπως ισχυρίσθηκε, ο βουλευτής, αρκετοί από τους πρόσφυγες δηλώνουν ανήλικοι αλλά μοιάζουν πολύ μεγαλύτεροι.

Σημειώνεται ότι στελέχη του βρετανικού υπουργείου εξωτερικών βρίσκονται στον προσφυγικό καταυλισμό του Καλαί για να μεταφέρουν ανήλικους που έχουν συγγενείς στην Αγγλία προκειμένου να επανενωθούν με την οικογένειά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ