ΚΟΣΜΟΣ

Η έκκληση της Μαλάλα στους μουσουλμάνους για ειρήνη

Η έκκληση της Μαλάλα στους μουσουλμάνους για ειρήνη
Twitter

H νεαρή Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, που έχει βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης, προέτρεψε σήμερα τους μουσουλμάνους να συμμορφωθούν με το «πραγματικό μήνυμα του Ισλάμ» και να ενωθούν προκειμένου να μπει ένα τέλος στις συρράξεις που μαίνονται στις χώρες τους, ιδίως στο Ιράκ.

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε να επενδύσουμε στο μέλλον αυτής της περιοχής χωρίς να απευθύνουμε έκκληση να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις» επεσήμανε η ίδια στην ομιλία που εκφώνησε στην έναρξη ενός συνεδρίου με θέμα το μέλλον των γυναικών και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη, στο Σαρτζάχ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Μαλάλα ζήτησε από τους μουσουλμάνους να «ακολουθήσουν το πραγματικό μήνυμα του Ισλάμ» που προτάσσει την ειρήνη, υπενθυμίζοντας ότι «η πλειονότητα των ανθρώπων που υποφέρουν σε αυτούς τους πολέμους είναι μουσουλμάνοι» αναφερόμενη στις συρράξεις στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι αυτά τα 500.000 παιδιά στη Μοσούλη που βρίσκονται τώρα υπό την απειλή,ότι θα χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε η νεαρή Πακιστανή σχετικά με τις μάχες που δίνονται τις τελευταίες ημέρες, στην μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Η 19χρονη Μαλάλα, που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των κοριτσιών στην εκπαίδευση, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2014 αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε μια επίθεση των Ταλιμπάν.

Το νεαρό κορίτσι από το Πακιστάν έστειλε επίσης το μήνυμα υπέρ της γενίκευσης της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα για τα κορίτσια, με στόχο «την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας» στις μουσουλμανικές χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ