ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 5 νεκροί μετανάστες 301 διασωθέντες σε πέντε επιχειρήσεις διάσωσης

Ιταλία: 5 νεκροί μετανάστες 301 διασωθέντες σε πέντε επιχειρήσεις διάσωσης
REUTERS/Antonio Parrinello

301 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάρια διασώθηκαν, ενώ ανασύρθηκαν πέντε νεκροί, σε πέντε επιχειρήσεις διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Το πλήρωμα ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ανέσυρε τα πέντε πτώματα από μια φουσκωτή λέμβο, που βρίσκονταν ανάμεσα στους 118 μετανάστες που διασώθηκαν. Η ανθρωπιστική οργάνωση Life Boat ανέφερε ότι διέσωσε 130 ανθρώπους από μια άλλη φουσκωτή λέμβο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 18 ανθρώπους από μια ξύλινη βάρκα κοντά στο νότιο νησί Παντελλερία, ακόμη 11 κοντά στο ακατοίκητο νησί Λαμπιόνε και 24 ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα την Τετάρτη το πρωί.

Η διάσχιση της κεντρικής Μεσογείου μεταξύ Βόρειας Αφρικής και Ιταλίας έχει αποδειχθεί ως η πλέον θανατηφόρα διαδρομή παγκοσμίως για μετανάστες. Περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι αγνοούνται ή πέθαναν καθώς επιχειρούσαν μέσα από αυτή την διαδρομή να φθάσουν με πλοιάρια προς την Ευρώπη σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ