Ουκρανία: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να μην χρησιμοποιήσει τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια
Συνάντηση τραμπ με Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες τωον περασμένο Αύγουστο στν Λευκό Οίκο
(AP Photo/Alex Brandon)Για αμερικανικές πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες να μην χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την στήριξη της Ουκρανίας, έκανε λόγο υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος.
Όπως είπε σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ασκεί «πιέσεις» στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να εγκαταλείψουν αυτή την ιδέα.
«Ήδη, επτά χώρες δεν στηρίζουν δημοσίως αυτήν την ιδέα» είπε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πάει στις Βρυξέλλες για να πείσει τους Ευρωπαίους, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη, να χρησιμοποιήσουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μήνυμα Τραμπ στη Ευρώπη να «τα βρει» με τη Ρωσία
Τραμπ για Ουκρανία: «Πιο κοντά από ποτέ σε λύση» - Μετά την επικοινωνία με Ευρωπαίους και Ζελένσκι
SPONSORED
Ομοσπονδία Δανίας: «Ο Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του» - Κατέρρευσε ξανά στο φιλικό με την Ουκρανία
21:36
Πρώτο Grand Slam για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ - Κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός και ξέσπασε σε λυγμούς
21:24
Αγωνία για Έρικσεν: Κατέρρευσε στο φιλικό Δανία-Ουκρανία - Το 2021 υπέστη ανακοπή καρδιάς
21:12
Απορρίφθηκε η έφεση του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Τζαφάρ Παναχί από το Ιράν
21:02