Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για την πώληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Debbie Hill/ APΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε απόψε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για τη μεγάλη συμφωνία πώλησης φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, μια σύμβαση ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Σήμερα, ενέκρινα τη μεγαλύτερη συμφωνία φυσικού αερίου στην ιστορία του Ισραήλ, ύψους 112 δισεκ. σέκελ» είπε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Η συμφωνία επιτεύχθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Chevron και, από το συνολικό ποσό, τα 58 δισεκ. σέκελ (περίπου 15,3 δισεκ. ευρώ) θα καταλήξουν στα κρατικά ταμεία» πρόσθεσε.
«Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγής (φυσικού αερίου) στην ιστορία του Ισραήλ», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας Έλι Κόεν.
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, η συμφωνία θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή και θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση στην Αίγυπτο, η οποία έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αφού η δική της παραγωγή δεν κάλυπτε τη ζήτηση.
Η παραγωγή της Αιγύπτου άρχισε να μειώνεται το 2022, αναγκάζοντας τη χώρα να εγκαταλείψει το σχέδιό της να γίνει περιφερειακός κόμβος εφοδιασμού. Έκτοτε, έχει στραφεί στο Ισραήλ για να καλύψει τις ανάγκες της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Νετανιάχου «απαιτεί» από δυτικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό
Axios: Σκληρή επίπληξη του Λευκού Οίκου στον Νετανιάχου για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου: Σε κίτρινο συναγερμό σήμερα (20/08) σε 32 περιοχές της χώρας
06:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (20 Αυγούστου)
06:30
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
06:00
Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Εκπνέει αύριο (21/08) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
05:00