ΚΟΣΜΟΣ

Η δολοφονία της 16χρονης Λουσία έβγαλε στους δρόμους τις γυναίκες της Αργεντινής

Η δολοφονία της 16χρονης Λουσία έβγαλε στους δρόμους τις γυναίκες της Αργεντινής

Ολόκληρη η χώρα έχει παραλύσει. Η 16χρονη Λουσία βρέθηκε νεκρή έξω από το σχολείο της, στην πόλη, Μαρ Δελ Πλάτα. Μία συμμορία απήγαγε, νάρκωσε, βίασε, παλούκωσε και αφαίρεσε τη ζωή της νεαρής κοπέλας.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι την παρέδωσαν τη Λουσία στο νοσοκομείο στις 8 Οκτωβρίου, είπαν στους ιατρούς ότι η μαθήτρια είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Οι γιατροί όμως διαπίστωσαν την ακραία σεξουαλική βία που είχε υποστεί το κορίτσι.

kopel 527 1


Το facebook και to twitter έχει γεμίσει μηνύματα συμπαράστασης για την οικογένεια της Λουσία. Οι γυναίκες της Αργεντινής απεργούν διαδηλώνουν ενάντια στην βία κατά των γυναικών. Βγαίνουν στον δρόμο για τη Λουσία. Οργανώσεις καλούν τις γυναίκες της Αργεντινής να ντυθούν στα μαύρα, να σταματήσουν να δουλεύουν και να βγουν στους δρόμους φωνάζοντας: «Όχι άλλη ανδρική βία». Το σύνθημα των γυναικών είναι «όχι άλλες Λουσίες».

12

Το 2015 στην Αργεντινή καταγράφηκαν 235 δολοφονίες λόγω φύλου. Από την ημέρα που βρέθηκε νεκρή η Λουσία έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρεις ακόμη δολοφονίες γυναικών. Υπολογίζεται ότι στην Αργεντινή μία γυναίκα χάνει τη ζωή της κάθε 36 ώρες λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

123


Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2017.

18f3c3aa8cbe66dfbe63ab79b3efca30 696x464

ΔΗΜΟΦΙΛΗ