Έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο στην Πολωνία - Δύο νεκροί
Διασώστες σε ορυχείο της Πολωνίας (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Czarek SokolowskiΣυναγερμός σήμανε στην Πολωνία, μετά από μεγάλη έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο στο Πνιόβεκ της Σιλεσίας την Δευτέρα (22/12) στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον δύο εργάτες.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος 830 μέτρων και οι δύο ανθρακωρύχοι, που έχασαν τη ζωή τους, ήταν 40 και 41 ετών και είχαν εμπειρία πολλών ετών, ανέφερε σε ανακοίνωση η ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Οκτώ άλλοι ανθρακωρύχοι απομακρύνθηκαν εγκαίρως. Οι διασώστες ανέσυραν τους δύο νεκρούς έπειτα από έρευνα που διήρκεσε επτά ώρες.
«Συμμεριζόμαστε τον πόνο των οικογενειών των δύο ανθρακωρύχων που έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο του Πνιόβεκ. Η διεύθυνση της JSW με διαβεβαίωσε ότι οι συγγενείς τους θα λάβουν κάθε απαραίτητη στήριξη» έγραψε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.
Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό TVP, 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στα πολωνικά ορυχεία, 12 από τους οποίους σε ανθρακωρυχεία.
Παρόμοια έκρηξη είχε ήδη στοιχίσει, το 2022, τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Jastrzebska Spolka Weglowa (JSW), ιδιοκτήτρια του ορυχείου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυστραλία: Δύο νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο στη Νέα Νότια Ουαλία
Το Ισραήλ θα επιστρέψει στη Γάζα «την κατάλληλη στιγμή» υπόσχεται ο υπουργός Άμυνας Κατζ
15:41
Δήμος Αθηναίων: Πρόστιμα άνω των 19.000 σε καταστήματα για κάπνισμα και αλκοόλ σε ανήλικους
15:32
Υπόθεση Επστάϊν: Τη δημοσιοποίηση όλων των αρχείων που τον αφορούν ζητά ο Μπιλ Κλίντον
15:23
Αγωγή 400.000 σε βάρος του Κέβιν Κόστνερ για τα... ακριβά του κοστούμια
15:14