Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κέντρα εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Μαχητές της Χεζμπολάχ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Hussein MallaΟ ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε την Παρασκευή (26/12) διάφορες τοποθεσίες της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δηλώνοντας ότι έβαλε στο στόχαστρο κέντρο εκπαίδευσης και εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων.
«Χτυπήθηκαν αρκετές εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και τρομοκρατικές υποδομές που χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ για να προετοιμάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι το κέντρο εκπαίδευσης που στοχοθετήθηκε εξυπηρετούσε τη μονάδα αλ Ραντουάν, επίλεκτη δύναμη της Χεζμπολάχ.
Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στην βορειοανατολική περιοχή Χερμέλ. Δεν ήταν άμεσα γνωστό αν υπάρχουν απώλειες.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι στόχοι και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ παραβιάζουν τις συμφωνίες μεταξύ Τελ Αβίβ και Βηρυτού και αποτελούν απειλή για το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για την εξάλειψη τέτοιων απειλών.
Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός τον Νοέμβριο του 2024 μετά από περισσότερο από ένα χρόνο διασυνοριακών μαχών που ξεκίνησαν όταν η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επιθέσεις μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νεκρός ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης σε ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο
Τσίπρας: Να αποτρέψουμε την περικοπή επιδόματος ανεργίας - Δεν είναι προσωπική άποψη Μαρινάκη
12:29
Νέα αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα - Για 16η ημέρα συνεχίζουν οι πυροσβέστες τη μάχη
12:27
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Μπαμπ ελ Μάντεμπ και τους Χούθι
12:22
Βίντεο ντοκουμέντο απο την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο αντιδημάρχου στου Ζωγράφου
12:13