ΗΠΑ: Φορτίο αστακού αξίας 340.000 έκανε φτερά - Έρευνες και από το FBI
Ανανεώθηκε:
Υπάλληλος στις ΗΠΑ συσκευάζει αστακό για τη μεταφορά του (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Robert F. BukatyΈνα φορτίο αστακού αξίας 340.000 ευρώ κλάπηκε κατά τη μεταφορά του προκειμένου να καταλήξει τα ράφια γνωστής αλυσίδας στις ΗΠΑ με το FBI να συμμετέχει στις έρευνες.
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο πρόεδρος μιας εταιρείας μεταφορών τελικός αποδέκτης ήταν τα καταστήματα χονδρικής Costco.
Οι αστακοί μεταφέρονταν από την Rexing Companies σε καταστήματα στο Ιλινόις και τη Μινεσότα.
Η κλοπή διερευνάται από το FBI, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Η αποστολή φέρεται να παραλήφθηκε στο Τόντον της Μασαχουσέτης, αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της.
Ο Ντίλαν Ρέξινγκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Rexing, δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα θαλασσινά κλάπηκαν από έναν οδηγό που προσποιήθηκε ότι ήταν νόμιμος μεταφορέας.
«Αυτή η κλοπή δεν ήταν τυχαία», είπε. «Ακολούθησε ένα μοτίβο που βλέπουμε όλο και περισσότερο, όπου οι εγκληματίες προσποιούνται νόμιμους μεταφορείς χρησιμοποιώντας πλαστά email και κινητά τηλέφωνα για να κλέψουν εμπορεύματα υψηλής αξίας ενώ βρίσκονται σε μεταφορά».
Είπε ότι η ζημία ήταν «σημαντική» για την εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Ιντιάνα.
«Επιβάλλει δύσκολες αποφάσεις και τελικά αυξάνει το κόστος σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού - κόστος που τελικά καταλήγουν να πληρώνουν οι καταναλωτές».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκλεψαν φορτηγό με 2.500 πίτες βραβευμένου σεφ στη Βρετανία
Κακοκαιρία: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (vid)
08:09
Ιοί που ταξίδεψαν στον ISS έγιναν πιο αποτελεσματικοί στο να σκοτώνουν βακτήρια όταν γύρισαν στη Γη
08:05
Γροιλανδία: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το μεγαλύτερο νησί του κόσμου
07:58
Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας - Τι αποφάσισαν Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας (vid)
07:55