ΚΟΣΜΟΣ

Η Independent έπειτα από 20 χρόνια έγινε και πάλι κερδοφόρα

Η Independent έπειτα από 20 χρόνια έγινε και πάλι κερδοφόρα
Independent

Η βρετανική εφημερίδα The Independent, που λόγω των χαμηλών πωλήσεών της διέκοψε τον περασμένο Μάρτιο την κυκλοφορία της στο χαρτί και έγινε αποκλειστικά διαδικτυακή, ανακοίνωσε σήμερα ότι για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια παρουσίασε κέρδη.

"Μετά το πέρασμά μας σε αποκλειστικά ψηφιακή μορφή, τον Μάρτιο του 2016, η Independent έγινε κερδοφόρα για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια", ανακοίνωσε ο όμιλος.

Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι αυξήθηκαν τα έσοδά της κατά 75% μέσα σε έναν χρόνο, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 45% των διαφημίσεων.

Σήμερα η εφημερίδα απασχολεί περισσότερους από 100 δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο και τον περασμένο Αύγουστο είχε 74,3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες παγκοσμίως, αύξησε δηλαδή το αναγνωστικό κοινό της κατά 18% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο.

"Αυτή η ιστορική επιστροφή στην κερδοφορία καταδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτρονική μορφή" της εφημερίδας, τόνισε ο πρόεδρος της, ο Τζάστιν Μπάιαμ Σο.

Η Independent κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1986, ενώ το 1989, πουλούσε 420.000 φύλλα ημερησίως. Όμως τα τελευταία χρόνια η κυκλοφορία της είχε μειωθεί πολύ, γύρω στα 40.000 φύλλα, πολύ μακριά από τις πωλήσεις όλων των άλλων μεγάλων εφημερίδων της Βρετανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ