Σόιμπλε: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ότι η ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
«Δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το επίπεδο του χρέους της, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αδυναμία της να συγκροτήσει (λειτουργική) διοίκηση», δήλωσε ο Σόιμπλε σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου βιβλίου.
«Όλοι προσποιούνται ότι κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους θα έκανε καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζε είναι ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο γενικά κάθε βούληση για να ασχοληθούν με μερικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
SPONSORED
Πηγές υπουργείου Δικαιοσύνης: «Κανένας αιφνιδιασμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
12:19
Το θρυλικό Citroën 2CV επιστρέφει ως ηλεκτρικό
12:03
Μικρολίμανο:Ποιός είναι ο διαβόητος κακοποιός «Τίτι» με τα 4 ονόματα που σήκωσε όπλο σε αστυνομικούς
11:49
Νεκρός εντοπίστηκε ο 50χρονος που αγνοούνταν στα Μάλια της Κρήτης - Βρέθηκε απαγχονισμένος
11:46