Κύπρος: Αποχώρησαν οι Βρετανοί στρατιώτες από τη Ξυλοφάγου μετά από την κινητοποίηση των κατοίκων
Αποχώρησαν οι στρατιώτες των βρετανικών βάσεων Δεκέλειας από την περιοχή της κοινότητας Ξυλοφάγου, μετά την κινητοποίηση κατοίκων της.
Οι κάτοικοι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τις αρχές της βάσης, ότι αναστέλλονται οι εργασίες κοπής δένδρων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ίδιοι να αποχωρήσουν από την περιοχή και οι στρατιώτες να επιστρέψουν στη βάση τους.
Νωρίς το πρωί, περίπου 300 στρατιώτες των βρετανικών βάσεων μετέβησαν σε περιοχές γύρω από την κοινότητα Ξυλοφάγου και με αλυσοπρίονα και άλλα εργαλεία άρχισαν να κόβουν δένδρα.
Συγκεκριμένα, 16 στρατιωτικά φορτηγά με περίπου 300 Βρετανούς στρατιώτες μετέβησαν στην περιοχή Παναγιά Ευαγγελίστρια, νότια της Ξυλοφάγου και πλησίον του πεδίου βολής των βάσεων. Οι στρατιώτες άρχισαν να κόβουν ακακίες, ευκαλύπτους και οπωροφόρα δέντρα, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τους κατοίκους.
Αξιωματούχοι των βάσεων είχαν δηλώσει πως τα δέντρα εμπόδιζαν την ορατότητα στο πεδίο βολής και πως επρόκειτο για στρατιωτική επιχείρηση.
Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν, το νούμερο ένα χορηγό τρομοκρατίας, να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
07:13
Θανατοποινίτης εκτελέστηκε στη Φλόριντα - Είχε καταδικαστεί το 1986
07:06
Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25 Φεβρουαρίου)
06:30